Hoppa till sidans innehåll

Varför faktureringsavgift !

2016-09-22 18:48
På uppdrag av Styrelsen svarar här Lars-Åke Gustafsson på varför faktureringsavgiften på 25kr har blivit införd i klubben.
 • Uppdaterad: 2016-09-23 12:30

Några medlemmar har klagat på att de fått en faktureringsavgift på 25 kr när de bara har köpt en glass för 20 kr.

TG-kontot kom en gång till för att förbättra klubbens kassasituation och samtidigt förenkla administrationen. Detta var på den tiden när vi hanterade pengar i kassaskrinet på Långtora till tjuvarnas förtjusning. I och med att kontanthanteringen upphörde blev det administration istället.

Om du köper en glass och har pengar på TG-kontot, räcker det med att ”läsa in” köpet i klubbens ekonomisystem. Resten av proceduren går sedan med automatik. Om det däremot visat sig att pengarna på TG-kontot inte räcker, då krävs handpåläggning för att skapa ett fakturaunderlag.

Anledningen till att inför en faktureringsavgift bottnar alltså i frågan ”vem skall göra jobbet” medlemmen som ser till att det finns pengar på TG-kontot eller kassören som skall administrera krediten.

 

Styrelsen valde att lätta på kassörens börda.

 

Lars-Åke Gustafsson

Skribent: Gloria
Epost: Adressen Gömd
 1. Håller med Daniel, och det borde också kunna vara lite bättre ordning på när fakturan kommer, den dyker upp olika tider i månaden och det kommer då ibland just en faktura på bara kiosk småpengar. Det borde komma en faktura samma dag varje månad i e-post inbox, och med samma förfallodatum förslagsvis alltid sista dagen i månaden. Då kan man för det första sätta automatisk överföring en speciell dag till TG konto och räkningar betalas samtidigt som typiskt alla andra räkningar ska in. Är detta svårt att ställa in i fakturasystemet? För att medlemmarna ska hålla ordning på räkningarna bättre och hålla tiderna så tror jag att detta kan hjälpa en hel del att inte ha olika förfallodagar och bara maximalt en faktura per månad.

  (Gloria 2016-10-17 kl 13:59) Anmäl
 2. Jag har föreslagit att man inför en rutin att man inte fakturerar belopp på upp till 200 kronor (eller något därikring) - dvs man kan gå minus så mycket på sitt TG-konto innan man blir fakturerad. Då kan det sannolikt också bli så att ens glass hamnar tillsammans med ens många flygningar vid nästa tillfälle. Det verkade inte landa rätt och jag förstod inte riktigt varför. Man vill inte behöva hålla på att motionera om sånt här. Även om 25 spänn inte är mycket pengar och de går till en bra klubb så känns det ändå lite märkligt om vi inte kan komma på en smartare lösning.

  (Daniel S 2016-10-07 kl 22:19) Anmäl
 3. calle, please propose for yearly meeting.. By easing burden on those that work with our finances, they have time to look at a wider perspective, and also most importantly have time and attitude to enjoy flying!

  (Jeremy "blue hole" hk 2016-09-25 kl 09:22) Anmäl
 4. Instämmer, som vanligt... med Weine

  (Torsten Ingers 2016-09-23 kl 19:16) Anmäl
 5. Och varför inte införa en påminnelseavgift på säg 100:- för de som varken håller pengar på TG kontot eller tycker sig behöva betala sina fakturor i tid? Mycket tidsödande och väldigt tråkigt jobb för kassören att hålla på och tjata på dessa - utöver det försämrade kassaflödet!

  (Calle C 2016-09-23 kl 11:43) Anmäld
 6. BRA! Nån j-a ordning ska det va....!

  (Weine Falk 2016-09-23 kl 08:00) Anmäld

Postadress:
Stockholms SFK - Flygsport
Box 888
10137 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info