Hoppa till sidans innehåll

För flygande besökare


Nederst finns karta och information över Långtora Segelflygfält från Svenska Flygfält.

Under november 2014 fick Långtora flygplatsstatus och finns nu med namn ESVL i AIP/NOTAM.

 

PPR gäller för motorflygplan, klicka här för telefonnummer och info.

 V.g läs noga information om bullerkänsliga områden nedan innan du ringer.

 

Telefonnummer till fältet: 070-668 50 11.

 

Fältet är främst avsett för segelflygning och ta hänsyn till att EK skolning kan pågå.

 

Noggrann information om SSFKs fält och verksamhet finns i Katekesen.

 

Gästande segelflyggrannklubbar är självfallet välkomna med motorseglare utan att ringa telefonnummer för PPR men det är rekommenderat att ta kontakt med fältet så att lärare/flygledare är förberedda. Det är ett krav att ha översikt över bullerområden, se nedan info.

 

Vi har flera bullerkänsliga områden för motorflyg/motorseglare/SLG och TMG. V.g. studera kartorna med ut-/inflygningsvägar nära fältet noga nedan, samt kontakta klubben för detaljerad information om du är ny på fältet. Generellt gäller det att hålla en höjd över 600m (2000fot) över gårdar och hus. I praktiken innebär det att man måste hålla sig över åkrarna under denna höjd. Kommer man rakt norrifrån eller söderifrån får man se till att komma in från ost eller väst så att man inte passerar under 600m över hus längs kanten på skogarna som ligger norr och syd om fältet. Skogskanten norr om fältet sträcker sig långt österut, så planera i god tid och vid utflygning vik först av norrut när 600m passerats. SLG följer samma utflygningsvägar som motorflyg. TMG hänvisas till att använda motorn så lite som möjligt i närheten av fältet rent generellt och bullerområdena måste respekteras.

 

Segelflygplan från grannklubbar som blir uppbogserade hos oss faktureras direkt via den gällande klubben.

 

Utomstående segelflygande besökare kan enkelt få ett tillfälligt 1-dagars (ca. 150kr) eller 16-dagars (ca. 500kr) medlemskap genom att kontakta administrationsgruppen, se e-post via Kontakta oss.

 

Klubbens prislista med gästmedlemsalternativ och bogseravgifter mm. finns här

 

Vid övriga frågor kan kubbens styrelse och funktionärer kontaktas via menyn Kontakta oss.

 

Välkomna till Långtora flygfält önskar SSFK!

 

Langtora_above_visitors

Långtora flygfält, flygfoto.

 

utflygning

Bullerområden samt ut-/inflygningsvägar från öst och väst, för att undvika buller för grannar. Generellt, ska en höjd över 600m (2000fot) hållas över gårdar och hus och att man håller sig över åkrarna där få hus befinner sig vid lägre höjd. Kommer man rakt norrifrån eller söderifrån får man se till att komma in från ost eller väst så att man inte passerar under 600m över hus längs kanten på skogen norr och syd om fältet. Skogskanten norr om fältet sträcker sig långt österut, så planera i god tid och vid utflygning vik först av norrut när 600m passerats.

 

Kartor från Svenska Flygfält 

 

 

Uppdaterad: 01 FEB 2018 15:15
Skribent: Gloria

Postadress:
Stockholms SFK - Flygsport
Box 888
10137 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info