Hoppa till sidans innehåll

Bilder från Ottsjölägret

27 MAR 2011 11:33
Ottsjölägret är nu avslutat och tallen får nu klara sig utan vindstrut till nästa år!
  • Skapad: 27 MAR 2011 11:33

Klicka här för bilder från lägret

 

Janne Rehn har rapporterat följande under lägrets gång:

I torsdags 17/3 blåste det upp till 80 km/h i byarna och Ottsjöhissen har varit igång. Urkoppling på 400 m höjd ca och sedan rätt upp i himlen. Janne Mattsson, Janne Rehn, Kjell och Leif E har flugit DG 1000 och Lars-Åke, Pehr Z och Torsten Ingers har flugigt ASK 21 och alla har varit mellan 3- 4000m.

Idag (måndag 21/3) regnar det men i söndags (20/3) var vi först och sist i luften med 2 flygplan. Det blev inga höjder över 2000 m men det gick att hänga uppe. Det gjordes ca 40 starter totalt.

Det blev ingen vilodag igår (21/3), det blev kris med 3 dm vatten på isen. Vi har borrat 100-tals hål i isen som är 70cm tjock för att vattnet skall rinna ner. Vi har haft 2 motorborrar. Alla monterade ner utom vi, men idag har vi demonterat UPZ. Calle Carlin som kom på söndag eftermiddag har åkt hem idag och han fick inte flyga något. Han har UPZ med sig hem. Vi får se om det blir någon mer flygning.

Igår var det vågor på sjön och idag (22/3) har det varit snöstorm hela dagen. Ikväll hade vi pubafton på Ottsjö Fjällhotell (f.d. Ottsjö Fjällgård. Vägen till sjön är f.n. farbar med 4-hjuling eller 6-hjuling, med bil går det inte. Lennart Zetterström och Carl-Eric Rehnström fick Flygsportförbundets förtjänsttecken. Carl-Eric har gjort 8000 bogseringar i Ottsjö under 40 år.

Nu (23/3) har vi packat ihop våra flygplan och skickat hem även USG med Mikael Bergsten. Det har snöat och blåst mycket hårt nu tisdag och onsdag så det blir inget mer den här gången. Det är snöslask på isen och vi börjar förbereda hemresa fredag-lördag. Vi hann i alla fall äta våfflor hos Janne Mattsson idag och vi har det trevligt här trots alla motgångar.

 

Leif Eriksson rapporterar om avslutningen på lägret den 24/3:

Årets läger är nu avslutat. Bogserflygplanen lämnade isen vid 12 tiden idag
för att flyga söderut. Vindstruten i den berömda tallen är nedtagen.
Snön har vräkt ned så spåren av årets läger är helt borta.
Bilden ovan visar PZ med Jan Mattsson och Ottfjället som skapar
den berömda Ottsjöhissen i bakgrunden.

 


Skribent: Gloria

Postadress:
Stockholms SFK - Flygsport
Box 888
10137 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info