Hoppa till sidans innehåll

Sista september flygning

01 OKT 2012 13:50
I söndags blev det en härlig sista septemberdag på Långtora med både flygning ovan molnen samt termik och underbar utsikt över höstfärgade träd.
  • Skapad: 01 OKT 2012 13:50

Gloria skolade med Jan-Erik som fick sitt EK-bevis utfärdat och han flög in sig på DG1000 istället för ensits då långa ben krånglade till det i Discusarna. Flygningarna gick som smort med smygarlandningar och vacker flygning bland molntussarna.

 

Septemberflygning_(Gloria)_4

Fina höstfärger vid Kungsgården.

 

Lennart H. och Torsten passade på att göra motorinflygning på Duon och Torsten lyckades hålla nollan i en molngata på 600m. Även Tony rapporterade termik, han hade fått 3a i medel under några nedhängande molntussar, härligt!

 

Septemberflygning_(Gloria)_5

Torstuna kyrka med UPZ-vinge.

 

Anders P. och Peter R. utnyttjade denna höstdag till att ta med kompisar i ASK21 och Yngve flög en tur med Janne M. 

 

Septemberflygning_(Gloria)_1

Yngve och Janne med nöjda steg efter flygning.

 

Flygsuget tog aldrig slut denna dag, efter landning så skulle planen minsann inte till hangaren vid 4-tiden utan Lennart H skulle upp i Duon igen, Anders P. passade på att flyga AVA och Peter B. kom i hög fart farande med bilen och undrade om det fortfarande fanns möjlighet att få flyga en kvällstur med DG1000.

 

Dagen bjöd på 21 starter och landningar och medan solen närmade sig horisonten tvättades och nattades planen i hangaren. Där får de vänta till förhoppningsvis lika fina flygdagar nästa helg, vilket blir sista planerade flyghelgen på Långtora. 

 

Tack till flygledarna Tonny och Roffe samt bogsör Tobias, som bidrog till en fin flygavslutning denna September månad!

Skribent: Gloria (Jourlärare)

Postadress:
Stockholms SFK - Flygsport
Box 888
10137 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info