Hoppa till sidans innehåll

Två EK, två Cert och en Silver-C sträcka!

21 AUG 2012 19:04
Förra veckan var händelserik på Långtora och nedan berättar Jeremy om EK flygningar, färdiga certifikat och en Silver-C sträcka. Stora gratulationer till er som tagit dessa steg i ert Segelflygarliv! Jeremy berättar även om övrig flygverksamhet under veckan.
  • Skapad: 21 AUG 2012 19:04

Leif skolade med flera elever hela veckan, då det var många som hade läst informationen på hemsidan om att han var till förfogande på Långtora. Elevernas flygning finjusterades intensivt och man ser av bilderna nedan att det togs stora steg framåt med EK för Christofer Lundén och Patrik Forsslund samt Certifikat för Olle Ahlberg. Alla hade en toppen vecka, även om molnbasen var låg, så var termiken bra. I lördags skolade Lars-Åke klart alla övningar med Simeon Andersson där det blev en utelandning på Härkeberga och en sista luftrumsredovisning. 

 
Christofer_EK_(Jeremy_H_K)
Christofer Lundén och lärare Leif är glada efter EK-flygning.   (Foto: Jeremy H-K)

Olle_A_EK_(Jeremy_H_K)
Olle Ahlberg med Leif efter återupptaget certifikat.  (Foto: Jeremy H-K)

Patrik_EK_(Jeremy_H_K)
Patrik Forsslund efter att ha genomfört första EK-flygningen. (Foto: Jeremy H-K)

Simeon_Cert_klart_(Leif_Eriksson)
Klart certifikat för Simeon Andersson (mitten) med lärare Lars-Åke (höger) och Torsten som var med första gången Simeon kom till klubben. (Foto: Leif E.)

Peder visade att säsongen fortfarande är i full "cumulusblom" med en flygning till Köping efter klockan fyra onsdag kväll. Termiken är det full fart på och med UTX kan man utnyttja det bästa av termiken sena kvällar då man med stor sannolikhet kommer hem med motor även om termiken skulle ta slut.
Janne D. blev klar med dokumentation och uppladdning av IGC-fil som bevisade att han kan flyga en Silver-C sträcka som genomfördes i torsdags (och det blev mer än 5mil, en fin flygning över 100km). 
Janne_D_SilverC_(Jeremy_H_K)
En nöjd Janne efter Silver-C flygning till Möklinta och tillbaka i torsdags. (Foto: Jeremy H-K)

I torsdags var alla flygplan i luften och K8:an visade också upp sig. I lördags fick Weine äntligen tid att flyga in sig på UTX motor och även Ulf S. passade på med detta. Jeremy startade äntligen för första gången efter 3 år med sin självstartande UST. Delägare Lars-Åke höll ett vakande öga under starten. 
 
Även om man tror att säsongen lutar mot sitt slut så brukar augusti och september bjuda på en hel del termik och bra sträckflygningsträning. Det är även lugnt i luften för att kunna flyga in sig på ny typ, öva på att landa kort eller njuta av att flyga med vänner.
Så kom ut till Långtora och gör det bästa av säsongen! 

 

 

PS: Jeremy visade även sina kunskaper i målning, blir intressant att se hur det blev nästa gång man kommer till Långtora.

Skyltupprustning_av_Jeremy

Upprustning av Långtora-skylten med konstnär Jeremy. 

 

 

Alla bilder finns även i Bildgalleriet.

 

 


Skribent: Jeremy (översatt av Gloria med små tillägg)

Postadress:
Stockholms SFK - Flygsport
Box 888
10137 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info