Hoppa till sidans innehåll

Höst- och vinterinformation

04 SEP 2017 14:51
Janne Rehn informerar nedan om pågående och kommande aktiviteter i klubben, såsom höst-/vinterflygning, städhelg, ASK omlackering och Ottsjö fjällflygläger!
  • Skapad: 04 SEP 2017 14:51

Sommaren börjar lida mot sitt slut och den planerade vardagsflygningen har upphört. Vi kommer att flyga ett antal helger och det finns möjlighet att arrangera vardagsflygning för den som samlar ihop några intresserade och engagerar en bogserförare. Segelflygledare skall då utses. Anton Vannesjö kan hjälpa med att hitta bogsör om man kontaktar honom en-två dagar innan, kontaktinfo till Anton finns i matrikeln.

I samband med försvarsövningen Aurora 17 så kommer vi inte att kunna flyga alls på Långtora under 1 helg, eventuellt 2 helger, (se vår Facebook grupp för info om möjlighet att flyga på Arboga, kontaktperson Per Carlin. Enligt Peder ska vi kunna ha luftrum helgen innan Aurora den 16-17 September men under denna helg anländer alla från Försvarsmakten och boende/köksanvändning är då inte möjligt på Långtora). Vi har därmed lagt vår dag för demontering av flygplan och städning klubbhus och sovhus till lördagen den 21/10 och det är 1 vecka senare än vi har gjort de senaste åren.


Nu kommer vi inte att stänga Långtora den 21/10, det kommer att kunna flygas hela hösten och vintern om fältet är användbart. Vi behåller USG monterad och flygbar, CSB kommer att vara flygbar och Dimonan finns tillgänglig. Det går att köra skolning och det går att göra inflygning på sporre (CSB).


Årstillsyner och underhåll av flygplan påbörjas efter den 21/10 och vi kommer att koncentrera den verksamheten till lördagar (söndagar) och eventuellt några måndagar. Det kommer att finnas arbets-ledare vid varje sammankomst. Vi har ett antal medlemmar som är intresserade av att jobba med flygplanen och tanken är att sätta ihop grupper för varje flygplan. Intresserade som vill jobba med ett speciellt flygplan eller flygplantyp kan höra av sig till mig.


UKH kommer att vara flygbar t.o.m. 10/9, sedan kommer Aurora och därefter sker transport till Polen den 2/10 för omlackering. Flygplanet är från 1992 och i vintras gjordes 6000h-timmars tillsyn och efter omlackering kommer det att bli som nytt. Flygplanet skall tas hem våren 2018. 


En annan vinteraktivitet är Ottsjö Fjällflygläger som SSFK deltagit i under alla år. För att pejla intresset vill jag ha en icke bindande intresseanmälan, detta för att kunna se vilket eller vilka flygplan vi skall göra i ordning för Ottsjö. Man behöver inte ha en massa flygtimmar för att åka med till Ottsjö, det ordnas fjällflygkurser och vi har erfarna piloter som kan åka med i 2-sitsaren. Lägret kommer att vara vecka 11 och 12 2018 (10/3 – 23/3).


Byggchefen,

Jan Rehn

rehn.jan  (at)  gmail (punkt) com

Skribent: Gloria Stenfelt
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Stockholms SFK - Flygsport
Box 888
10137 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info