Hoppa till sidans innehåll

LX8080 till UPZ och bidrag till fler?

21 DEC 2017 12:44
SSFK har med Per Alvestigs hjälp köpt in en segelflygdator LX NAV 8080 till UPZ och Byggchefen ger här ett förslag på hur fler sträckflygande flygplan kan utrustas. Manual kommer att ligga i menyn "För Medlemmar/ Teknik och Utrustning".
  • Uppdaterad: 21 DEC 2017 12:48

SSFK har i höst köpt in en segelflygdator LX NAV 8080 club för montering i DG 1000 SE-UPZ som ersättning för den Cambridgeutrustning som slutat fungera. Syftet med den inmonteringen är att vi under 2018 ske se om det är något att satsa på för våra övriga klubbflygplan som används till sträckflygning. Vi planerar en demonstration i Tullingehangaren en lördag i januari-februari 2018 med utrustningen inmonterad (du kan redan se videon om handhavandet under även om den är på tyska). Då kommer vi också att visa den nya intelligenta batteriladdaren som Tonny Olsson byggt.

En av våra medlemmar, Per Alvestig har beslutat sig för att till UPZ sponsra utrustningen som består av dator med färgskärm i framsits och slav i baksits samt variometrar. Detta är verkligen välkommet, inte minst då klubben har stora utgifter på flygplansidan med exempelvis omlackering av SE-UKH och nya radioapparater.

Det finns f.n. inte ekonomiska möjligheter att gå vidare och modernisera utrustningen på övriga flygplan, men vi medlemmar skulle här kunna vara behjälpliga och lägga ett bidrag till ”instrumentfonden” som inte är någon fond egentligen. Nu behöver inte gemene man bidra med en dator. Själv tänker jag lägga 1000 kr.

Vill du vara med och bidra så skall du meddela kassören Janne Djärv medlemsnummer, namn, att det gäller instrumentbidrag och summan. Det kommer då att genereras en faktura utställd på dig. Har du pengar på ditt flygkonto så dras pengarna därifrån och fakturabeloppet blir 0 kr. Har du inte pengar på flygkontot så blir beloppet ditt skänkta belopp.

På detta sätt kanske vi kan modernisera flygplanens instrumentbrädor lite snabbare.

 Jan Rehn / Byggchef SSFK / 2017-12-15

Skribent: Gloria
Epost: Adressen Gömd
  1. Behövs det egentligen så avancerade (och dyra) instrument i alla flygplan? För att navigera finns det enklare och billigare lösningar (kobo, smartphone). Och frågan är, om det inte sätter igång mer sträckflygning genom att köpa en bra vagn till för ensitsarna. Då blir upphämtningen fr. en utelandning mindre besvärlig och det blir mindre risk för "aldrig igen!"-upplevelser och mindre risk för skador på flygplanen... bara funderingar ...om vi skulle ha för mycket pengar ngn gång :)

    (line 2018-01-12 kl 20:40) Anmäl

Postadress:
Stockholms SFK - Flygsport
Box 888
10137 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info