Hoppa till sidans innehåll

Young Pilots läger 8/9

01 SEP 2018 09:07
Kväll fredag 7/9 till förmiddag söndag 9/9 gästas vi av FFK/Young Pilots som har en samling med återträff från sitt Bungeläger. 8/9 är våra 2-sitsare upptagna med provlektioner för ungdomarna.
  • Uppdaterad: 10 SEP 2018 11:10

FFK Young pilots Stockholm (YP) har en återträff för förra årets Bungeläger hos oss på Långtora. De kommer att bo i sovbaracken och laga sin mat i klubbhuset.

Klubbhuset är inte stängt för övriga medlemmar, som är välkomna att mingla alkoholfritt* med ungdomarna om man övernattar på Långtora, men man får kanske anpassa sig lite till att det hålls föredrag, det lagas stora mängder mat, etc.

Under lördag 8/9 är samtliga 2-sitsare i klubben upptagna större delen av dagen för att genomföra provlektioner med YP. Bogsering för flygning med veteran-, 1-sits och privata flygplan finns dock. Ev med lite bogserkö, men det skall gå att F-flyga.

Kontaktperson SSFK för detta arrangemang är ordförand Olle Ahlberg. Telefon och e-post under Kontakta oss.

*) Alkoholfritt runt ungdomsläger innebär att man inte dricker som vuxen (och givetvis inte ungdomar heller). Det räcker inte med  70-talets "Låt bli att bjuda juniorerna på brännvin i spelarbussen", utan nu är både Riksidrottsförbundets och andra organisationers policy mer inriktad på att ge ungdomar som kanske kommer från hem med beroendproblem ett andrum när det är internat.  Det spelar ingen roll att just du kanske har en sund och måttliug hantering av alkohol - det blir ändå obehagligt för de ungdomar som har sådan bakgrund. Så: Skall du dricka vin just den här helgen till fredagspizzan eller lördagsbiffen - gör det inte i SSFK's anläggning.

Skribent: Olof Karlström
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Stockholms SFK - Flygsport
Box 888
10137 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info