Hoppa till sidans innehåll

Ungdomsdag 19 aug


Anton Vannesjös bjöd in grannklubbarnas ungdomar och flög en fredag eftermiddag med middag och fest på kvällen. Här beskriver han dagen och bilder finns nedan:
 
Dagens prognos var lite halvdan, så vi bestämde att träffas redan vid nio-tiden ute på Långtora. Bröderna Ejvind och Elias Nyberg ställde upp som instruktörer och skötte den operativa verksamheten som stegtränare. Även med den korta varseln, faktumet att det var en vanlig vardag och den dåliga prognosen, blev vi ett gäng på 8 personer varav fyra helt utanför klubben plus några vanliga friflygare.
 
Termiken blev helt ok under dagen, verksamheten bestod av Duo:n, Dg:n och en ASK och de flesta starterna var över en timme långa. En person blev utcheckad och flög EK i ASKn. Flera av de som kom hade certifikat eller hade haft cert, medan en var grön och ville börja flyga nästa år.
 
Även dagens bogsör, David Rydevik, fick en start i segel och blev så positivt överraskad att han ville släppa sina planer på att ta motorflygar AVA-behörighet och börja med segel istället.
 
Kvällen bjöd senare på grillning och trevligt umgänge, ytterligare ett antal personer dök upp för att förenas i sällskapet. Tyvärr verkar klubbens gasoltank ha försvunnit spårlöst men det löstes med klassisk kolgrillning istället. Funkade helt utmärkt även i störtregn, med hjälp av ett spontant regnskydd över grillen och paraplyn för de som grillade. Bastun uppskattades stort och var ett trevligt komplement med det ihållande regnet för den som ville svalka ner sig något.
 
Det var kul att styrelsen stöttade evangemanget och vi hoppas kunna göra något liknande fram till våren då säsongen drar igång igen.

 

Vänligen observera att bilderna är för publicering på Stockholms Segelflygklubbs hemsida eller privat bruk. Önskar du använda dem på annat sätt, kontakta upphovsmannen eller webbredaktör.
DG1000_(Anton_Vannesjo)
DG1000_(Anton_Vannesjo)_2
Duo_Discus_(Anton_Vannesjo)
Duo_Discus_(Anton_Vannesjo)_2
Faltet_(Anton_Vannesjo)
Faltet_(Anton_Vannesjo)_2
Fest_(Anton_Vannesjo)_1
Fest_(Anton_Vannesjo)_2
Fest_(Anton_Vannesjo)_3
Middag_(Anton_Vannesjo)
 
 
 

Postadress:
Stockholms SFK - Flygsport
Box 888
10137 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info