Hoppa till sidans innehåll

Ny "chat" för flygplanering vardagar!

29 SEP 2016 19:05
Det har varit intresse för en chat-liknande lösning för att planera vardags- och vinterflygning när ingen flygledare/bogsör är inbokad i Aktivitetslistan. En första version för att skriva meddelanden finns nu på förstasidan, direkt under nyheterna.
 • Uppdaterad: 04 OKT 2016 22:58

Detta är en första version, så var tålmodig med eventuella problem i början. En förhoppning är att detta ska ersätta planeringen som ofta görs på Facebook där alla medlemmar inte är med. Alla ska gärna få veta när det blir flygning. Om en planering har blivit gjord via Facebook eller per telefon och e-post, är det fint om resultatet av denna planeringen också skrivs som ett meddelande på hemsidan. 

Glöm inte att fortfarande skriva upp dig på "Åka till fältet" listan, det ger den snabbaste översikten på vem som kommer!

Detta är inte tänkt som en funktion för långa diskussioner, utan håll det kort så att så mycket som möjligt ses på hemsidans framsida och inte förvinner i historiken. Diskussionsforum finns redan upprättat av Jeremy med länk i snabblänkarna till höger på hemsidan, använd den eller sociala medier för detta.

Webgruppen vill gärna ha in förslag på förbättring. Det finns såklart begränsningar med denna google docs-excel lösning och den är inte grafiskt snygg heller, men det är viktigare att det är enkelt och att många kan hjälpa med hemsidan än att det har alla funktioner och blir klurigt att redigera. Andra program kostar oftast en del också. Huvudsyftet är att enkelt diskutera sina planer och snabbt få reda på vad som sker på Långtora utan att behöva gå med i sociala medier.

Hoppas att detta försök mottas väl och att det kan bli en ny rutin istället för att använda flera olika medier.

Skribent: Gloria
Epost: Adressen Gömd
 1. Man kan bara välja vissa boxinställningar, denna har bara bred framsidebox för nyheterna och man kan inte välja att publicera andra bredder på framsidan för de andra boxarna med väder mm. Jag har bara lyckats med text högst upp utanför boxarna men aldrig under nyheterna. Om du hittar något på en annan idrottonline sida som kan funka på hos oss så säg till! Jag håller också utkik.

  (Gloria 2016-10-15 kl 14:13) Anmäl
 2. Det går inte att lägga den längst ner så sidbredd används (Som headern)?

  (Tony Ohlsson 2016-10-14 kl 14:30) Anmäl
 3. Ja, det går men dessvärre bara i en extra kolonn, det tar så mycket plats och man kan inte ändra bredden i boxen på framsidan. Tiden syns när man klickar på "Skriv ett nytt meddelande och se hela historiken". Där har man mer bredd. Jag måste luska ut om man kan variera bredden i boxarna på framsidan, det går inte med de befintliga inställningarna i idrottonline...

  (Gloria 2016-10-13 kl 11:51) Anmäl
 4. Ser lovande ut. Är det möjligt att det automatiskt läggs till en tidpunkt när ett inlägg görs?

  (Tony Ohlsson 2016-10-07 kl 08:58) Anmäl

Postadress:
Stockholms SFK - Flygsport
Box 888
10137 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08323799
E-post: This is a mailto link

Se all info