Hoppa till sidans innehåll

Städhelg med demontering flygplan 15/16 oktober 2016

29 SEP 2016 18:06
Vare sig vi vill eller inte så är flygsäsongen nästan slut, men vi kommer att göra som förra året att vi behåller en ASK 21 SE-USG monterad och flygbar och ett bogserflygplan SE-CSB flygbart tills vidare.
  • Skapad: 29 SEP 2016 18:06

Hur länge beror på väder och om det finns intresserade samt när vi skall göra årstillsyn. Det finns alltså möjligheter till flygning på helgerna, men det gäng som vill flyga får se till att det finns en flygledare och skaffa bogsör.   Sen finns ju SuperDimonan som är flygbar året runt om fältet är användbart. Den 15/16 oktober är det i alla fall dags för städhelg med demontering av klubbflygplanen och stängning av klubb- och sovhus. På lördagen  kommer det att vara aktiviteter både vid hangarerna och vid klubb- och sovhus. På söndagen blir det vid klubb- och sovhuset, vi räknar med att vi blir klara vid hangarerna under lördagen. Förutom demontering av flygplan så skall segelflyghangaren sopas, bussen skall ställas i motorflyghangaren.  I segelflyghangaren skall vagnarna  ställas in med eller utan flygplan tillsammans med ett bogserplan SE-CSB och ett monterat segelflygplan SE-USG. SuperDimonan ställs ytterst.   

I Tullingehangaren kommer vi att ta in bogserplanet SE-IYE för underhåll och konservering av motor. Vi tar också in kroppen till UTX, UPZ vingar, kropp och stabilisator, UKH vingar kropp och stabilisator samt kroppen till UGI. De flygplan som skall demonteras är UGI, UKH, UPZ,  UTX, ULB, UMF och TCZ. USG förblir monterad. Detaljerad information om var de olika flygplanen skall ställas kommer att meddelas den 15:e.

Klubbhuset och sovhuset skall städas, kylar och frysar tömmas och rengöras, allt skall förberedas inför vintern och vattnet skall stängas av på söndagen med tömning av varmvatten-beredare m.m.  Vi behöver många som kommer och det är ett bra sätt att arbeta av arbetsplikten. Ungdomar som kommer med föräldrar får räkna dubbla arbetstimmar. Arbetsplikt genereras med 3 h per flygning, dock max 27 h och för certifikatselever max 13 h. Ej utförd arbetsplikt debiteras med 145 kr/timme. Detaljerade instruktioner vad som skall göras kommer att finnas.

Underhållet av segelflygplanen kommer att ske under hösten och vintern och planering pågår. UKH kommer att genomgå 6000h-tillsyn under ledning av Gunnar Byström. Det är en omfattande tillsyn som måste göras för gångtidsförlängning 3000h.

Ansvarig för flygplansdemonteringen och aktiviteterna vid hangarerna blir Jan Rehn rehn.jan(at)gmail.com 0708-132576.

Ansvarig för aktiviteterna vid klubbhuset har vi ingen för tillfället eftersom materielförvaltaren Ulf Sundgren inte har någon möjlighet att delta. Vi meddelar vem som blir ansvarig den 15:e.

Någon form av förtäring samt kaffe, te med bröd kommer att finnas vid klubbstugan kl 13 på lördagen och på söndagen.

Välkomna till Långtora lördagen den 15:e och söndagen den 16:e oktober kl 10.

Jan Rehn / Byggchef

Skribent: Gloria
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Stockholms SFK - Flygsport
Box 888
10137 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08323799
E-post: This is a mailto link

Se all info