Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Info från Uppsala ATS om kommande Luftrumsstängningar

20 APR 2022 09:48
Långtoras segelflygsektorer kommer inte att kunna öppnas 16-24 maj samt med stor sannolikhet inte mellan 24-29 augusti. Se nedan information från ATS Uppsala.
  • Skapad: 20 APR 2022 09:48

16-24 maj, LFÖ22:

Under denna period flygs det transponderlöst från Uppsala, vilket gör att vi inte har något sätt att separera mot annan trafik. Därför kommer det under denna period ej vara möjligt att låna segelflygsektorer för varken Stockholms eller Uppsalas segelflyg. Motorflyg kan under perioder verka, dock ej i samband med att det flygs transponderlöst, vilket medför att det kan bli betydligt mer väntan på marken eller utanför kontrollerad luft.

 

29 maj, veterandagen:

Det kommer basera ett antal spetsiga samt ett gäng helikoptrar på Uppsala. Skulle vädret och vindarna vara så att vi behöver vektorera för landning bana 03 eller 08 kommer ej sektorer lånas ut till Långtora. Detta är kommunicerat med Hasse Lon sedan tidigare, då han planerade någon typ av läger vad jag förstod. Med det sagt, är vädret fint (tillräckligt hög molnbas) kan vi landa visuellt och ni flyga som vanligt.

 

För Sundbros del blir den eventuella begränsningen av sådan art att nyttjandet av Sundbro 2 Norr samt närsektorn kan behöva begränsas, dvs att endast närsektor ost eller närsektor väst kan lånas ut.

 

27 augusti, Försvarsmaktens flygdag:

Under denna dag kommer Sundbro ej kunna låna sektorer.

Försvarsmakten vill utöver själva flygdagen även flyga UAS i sektorer utanför uppvisningsområdet. Några av dessa berör LT-sektorerna, vilket sannolikt gör att inte heller Långtora kan flyga.

 

Utöver själva flygdagen kommer ATS i längre perioder innan och efter lördagen ha stort behov av full tillgång till luftrummet, det är ankomstdagen(dagarna), generalrepetitionen och när de lämnar jag tänker på främst. Det verkar som att FM ska bedriva UAS-tjänst även dagarna innan själva flygdagen. Ska jag kvalificerat gissa är perioden 24-29 augusti högst sannolikt inte tillgänglig för att flyga segel- eller motorflyg.

 

Dagarna efter beror på att vi kommer ha stora vågor med flyg som ska lämna.

Delar av måndag 29e, efter det mesta/allt lämnat, kan komma att bli tillgängliga.

 

Enstaka in och utpasseringar med motorflyg till Sundbro kan eventuellt hanteras, men då får man räkna med en lång väntetid.

 

 

Utöver dessa perioder finns ingen information om eventuella begränsningar i nuläget.

 

ATS Uppsala

Skribent: Gloria
E-post: Adressen Gömd

ESVL_knapp


Snabblänkar:

Aktivitetslista, se myWebLog

Våra Regler (KHB, Prislista, etc)

WebbkartaRST_online_logo

olc_logoSäkerhetsinfo kollisionsvarning:


Släpvagnskalkylatorn


 

Postadress:
Stockholms SFK - Flygsport
Box 888
10137 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08323799
E-post: This is a mailto link

Se all info