Hoppa till sidans innehåll

SSFKs nyheter


För att få upp dina nyheter på hemsidan - Kontakta web(at)ssfk.se.

 

 


Nytt Luftrum2020, COVID-19 och Segelflygledare, kontrollstarter med lärare i virustider.
 
 

Abonnemang 2020

(2020-04-05 13:24)
Alla som haft abonnemang tidigare kommer att få faktura automatiskt inom närmaste dagarna. Här följer lite mer information:
 
Alla medlemmar välkomnas till Långtora 4 april kl 10:00 (reservdag 5/4) för montering & igångsättning av flygplan och Långtora.
 
Var på den säkra sidan - har du inte konverterat, eller förstår du inte frågan: Kolla ditt cert. Ser det ut som på bilden? Då är det sista dagarna för konvertering.
 
Det uppmanas att alla medlemmar följer hälsomyndighetens råd och följer med på senaste nyheter. Virus kan även smittas på vårt vackra Långtora, även om man inte kan tro det. Tvätta händerna ofta och håll 2m avstånd, inte hosta rakt ut.
 
På grund av corona försöker klubben att spara där det går genom att minska fasta kostnader på några av flygplanen som ändå förväntas stå stilla genom att "ställa av" försäkringen. Det är lätt att aktivera igen och flyga på kort varsel. Läs mer...
 
Nyhet från Styrelsen

Styrelsemöte 03 2020-03-12

(2020-03-24 16:53)
 
Nytt datum kommer att presenteras med en ny kallelse.
 
Du som har ett SPL eller LAPL och vill ta behörighet för TMG: Se hit. Teoridagar 16-17 maj.
 
De ursprungligt utlysta teoridagarna januari fram till 1 maj är inställda. Webkalendern uppdateras efter hand. Omplanering pågår av flera orsaker.
 
När vindstruten inte räcker till, får man använda andra mätredskap, den "Alvestigska vindmätaren"! Vackra bilden på UPZ med Janne R bakom spakarna, och Anders Lövström (ÖSFK) som skicklig fotograf från ASK21 TZY. Molnigt i dag, så kör försiktigt hem!
 
Nu kan du anmäla dig till sommarens certifikatkurser och vidareutbildningar, samt RST veckor för sträcktävling/träning i klubben. Kursschema och anmälningslänk finns under menyn "Utbildning & Prova på".
 
Medlemmar som vill/skall vara segelflygledare under säsongen får här möjlighet att välja vilken dag(ar) som kan passar bäst. samma gäller bogsörer och lärare. Kalendern är öppen för detta till 31 mars. Sedan överförs innehållet till Aktivitetslistan
 
Ottsjö stammisarna Ola, Janne R, och Lars-Åke körde redan upp i torsdags för att rigga upp lägret och Uppsala hann redan flyga två starter i går kväll. I morgon ser vädret bättre ut. Vi önskar er ett bra läger med UPZ! Senaste nytt, se länkar:
 
12345678910...>>

Postadress:
Stockholms SFK - Flygsport
Box 888
10137 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08323799
E-post: Segelflyg@ssfk.se

Se all info