Hoppa till sidans innehåll

Flygplansunderhållet under hösten på Långtora

07 NOV 2019 16:06
Janne Rehn beskriver om status på våra flygplan och om planeringen för höstens flygplansunderhåll! Ta kontakt med Janne om du vill hjälpa till!
  • Uppdaterad: 07 NOV 2019 16:06

Lördagen den 26/10 var det definitivt slut på sommarsäsongen och vi monterade isär våra flygplan utom SE-USG som vi planerar ha flygbar under vinterhalvåret. Trots regn och otrevligt väder var det mellan 20 -25 medlemmar som kom och deltog i arbetet. Bussen står nu i motorflyghangaren.  2 av elbilarna är avställda men den gröna elbilen är i drift.  Den gröna elbilens laddare som var placerad under sätet gick sönder i somras och Lennart Helgesson har byggt en extern laddare som är placerad på träregeln till vänster om elbilen. Instruktion för laddaren kommer att finnas på väggen vid laddaren. SE-TCZ  vår K8 från 1961 har vi hängt upp i taket på segelflyghangaren där Club Meises Olympia SE-SHG hängde. SHG har övergått i SVS ägo och flygs numera  på Ålleberg. Motorflygplanen som skulle ha ställts i segelflyghangaren står i stället i Tullingehangaren . Vi har haft problem en längre tid med IYE pga problem med landstället. IYE står med höger vinge avmonterad och reparationen beräknas bli klar under hösten. CSB står också i Tullingehangaren. Det har varit bränsleläckage i höger vingtank och efter landningstävlingen bedömdes  det att det var nödvändigt att åtgärda. Arbetet beräknas ta några veckor. Planeringen för segelflygplanen fick göras om med 2 motorflygplan i Tullingehangaren. Följande finns nu i Tullingehangaren:

UGI  står i lackrummet. Flyttas till stora rummet när CSB rullas ut. Gunnar Byström gör 6000h-tillsyn på UGI under hösten.

UTX kroppen står i stora utrymmet. Vingarna står i vagnen i segelflyghangaren. Vingarna tas in när CSB rullar ut. För årstillsynen är Peder Ek flygplanansvarig och Anders Sahlberg tekniker för flygplan och Tonny Olsson tekniker för motor.

UPZ står i stora utrymmet. Årstillsyn skall göras och den skall prepareras för fjällen. Fjällgänget börjar eventuellt  på lördag den 9/11 med UPZ fast det är trångt i hangaren.

UMF, UKH, ULB står i vagnar i segelflyghangaren. Dessa flygplan planeras  att tas in i Tullingehangaren efter nyår.

Jag kommer att försöka informera under veckorna om det blir verksamhet lördag/söndag  samma vecka så att de som vill delta i verksamheten får reda på det.

Jan Rehn / Byggchef

 

Skribent: Gloria
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Stockholms SFK - Flygsport
Box 888
10137 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08323799
E-post: This is a mailto link

Se all info