Hoppa till sidans innehåll

Monteringshelg Långtora 4/4

01 APR 2020 16:42
Alla medlemmar välkomnas till Långtora 4 april kl 10:00 (reservdag 5/4) för montering & igångsättning av flygplan och Långtora.
  • Skapad: 01 APR 2020 16:42

 

Montering flygplan lördag 2020-04-04

Montering av flygplan har varit planerat sedan länge men nu sätter Coronaviruset käppar i hjulen. Eftersom en stor del av medlemmarna tillhör riskgruppen så blir det reducerat antal på lördag. Det kommer heller inte att bli något ordnat för mat eller kaffe, de som kommer får ta med matsäck själva. Om någon fixar korv och korvbröd så går det att ordna korvgrillning, det skall finnas grillkol vid klubbstugan.

Peter Biltz har idag kört ut bussen ur motorhangaren.

Arbetsuppgifter:

Montera antenn på bussen.

Ta ut alla vagnar ur segelflyghangaren. Sopa hangaren.

Montera UPZ som står i vagn WGY 408 utanför segelflyghangaren. Gör vingbultar och vingtappar rena och fetta in. Verktygsväska, viktlåda och TEK-rör ligger fram i vagnen liksom 2 dollies. Ta bort den orange fjällmarkeringen. UPZ är luftvärdig, försäkrad och flygbar. Flygplanpärm, manualpärm och loggbok i plåtskåpet på kontoret. UPZ ställs in i segelflyghangaren. Laddaren finns vid elbilarna.

Montera UTX. Kroppen står i Tullingehangaren. Vingar och stabilisator i vagn SKY 058. Flygplanet skall vägas. Ej luftvärdigt. Har f.n. markförsäkring. UTX ställs in i segelflyghangaren.

USG kan eventuellt monteras. Gunnar Byström skall göra en inspektion. Har f.n. markförsäkring. Kan eventuellt bli flygbar till påsk.

UGI genomgår 6000h-inspektion. Snart klar men protokollförd provflygning med segelflyglärare måste genomföras. Har f.n. markförsäkring.

UMF inte klar. Har f.n. markförsäkring.

ULB inte klar. Har f.n. markförsäkring.

Anders Sahlberg har lovat att vara behjälplig med råd och dåd.

Hälsar byggchefen som kommer att vara frånvarande på lördag.

Skribent: Peter Biltz
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Stockholms SFK - Flygsport
Box 888
10137 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08323799
E-post: This is a mailto link

Se all info