Hoppa till sidans innehåll

Rapport från RST-Deluxe vecka 30

29 JUL 2020 21:39
Rapport från RST-Deluxe v.30
  • Uppdaterad: 29 JUL 2020 21:39

Traditionellt har den här veckan varit Thomas och Glorias RST-vecka för medlemmar som redan kommit igång med sträckflygning och som vill prova på lite längre banor. Men Coranarestriktioner stoppades de norgeboende Thomas och Gloria från årets vecka och jag fick helt plötsligt en möjlighet att hoppa in som reserv och att surfa vidare på en fantastiskt fin tradition.

Fem medlemmar deltog under veckan, Karin Lindgren, Caroline Greiser, Patrik Öhrström, Staffan Sandberg och Axel Sturesson.

Måndagen regnade bort men under tisdagen bättrade vädret på sig något, men inte tillräckligt för att kunna flyga banor. Ett teoripass med diskussioner kring väderbriefing, banläggning, utelandningar, flygsäkerhet med mera följdes av flygning i svagt väder runt fältet. Olle Karlström hjälpte också till med några flygträningsstarter, tack Olle.

Onsdagen bjöd på bra flygväder men med stark vind. Banan blev Långshyttan-Möklinta-Skinnskatteberg-Heby-Långtora totalt 293 km. Ganska utmanande flygning beroende på vinden. Axel Sturesson och dagens duo i Duon gick runt banan, men alla gjorde bra försök och fick utmanade flygningar. En utelandning i Möklinta, men det hör till.

Torsdagen bjöd på ytterligare en dag med väldigt stark och kylande vind vilket försvagade termiken jämfört med onsdagen. Dagens bana blev därför något kortare, Storljusen- Ängelsberg - Surahammar – Lilla (Enåker) – Långtora, totalt 202 km. Svårt väder, duon i Duon gick runt i strax över mopedfart. En utelandning också idag.

Fredagen såg inledningsvis inte speciellt hoppfull ut med en occlutionsfront söder om oss och en strax norr om oss, båda på frammarsch mot Långtora. Tidsfönstret var, för att flyga en bana, minimalt och det geografiska området begränsat. Banan blev 010P1(strax norr Morgongåva)- Fläckebo – Heby – Långtora, toalt 119 km. Staffan Sandberg gjorde en fantasiskt bra flygning med tanke på vädret och gick runt med 93 km/h. Axel Sturesson och Duon gick också runt men med mera blygsam fart.

Sammanfattningsvis var vädret ungefär som det ofta kan vara på tävlingar, hyfsat och ibland ganska svårt. Utan en organiserad träningsvecka hade det knappast blivit flygning på banor alla dagar. Det är utmanande, roligt och lärorikt.

Tack alla för en väldigt trevlig och givande vecka.

Jag vill verkligen rekommendera så många som har möjlighet att vara med och flyga under RST-veckorna. Det går att arrangera träningsveckor för alla tänkbara nivåer, det är alltid lika trevligt och givande.

/Erik

Skribent: Peter Biltz
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Stockholms SFK - Flygsport
Box 888
10137 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08323799
E-post: This is a mailto link

Se all info