Hoppa till sidans innehåll

Vad gör vi på Långtora under hösten och vintern?

24 FEB 2020 16:52
Vi underhåller våra flygplan, vi flyger, vi har teorilektioner och träffas på Långtora på lördagarna. Här kommer en rapport från Byggchefen om vad som händer på Långtora. Välkommen ut, även nu när det är vinter! UPZ klar för Ottsjöläger.
  • Skapad: 24 FEB 2020 16:52

Det har blivit bra fart med underhållsarbetet och det är många som kommer och jobbar. Vi har nu för varje flygplan flygplansansvariga som tillsammans med medhjälpare och segelflygtekniker som ytterst ansvarig gör årstillsyn.

Till att börja med i höstas hade vi både Cuben och Pawneen i Tullingehangaren så det har varit trångt men Cuben står nu i segelflyghangaren och är luftvärdig. Den används vid flygningar med USG som står monterad i segelflyghangaren och är luftvärdig. Tyvärr har det inte blivit så många flygningar för vädret har varit för dåligt. Vi kommer att demontera USG och ta in i Tullingehangaren för årstillsyn och montera UKH som nu är klar och luftvärdig. UKH kommer att användas för flygning i stället för USG.

Pawneen kommer att vara kvar i Tullingehangaren några veckor till.

UPZ står lastad och klar i sin vagn inför Ottsjölägret. (Ta kontakt med Janne Rehn om du vill vara med eller undrar över lägret)

UTX har fräschats upp och försetts med ny variometer fram och bak av typ LXNAV S80 som ersättning för Cambridgeutrustningen. Årstillsyn är i princip klar men flygplanet skall vägas när det blivit tomt i Tullingehangaren.

UGI gör Gunnar Byström 6000h-tillsyn på. Gångtidsförlängs i samband med den. LXNAV S80 monteras i stället för Cambridgeutrustningen.

UMF får också LXNAV S80 inmonterad i stället för Cambridgeutrustningen Årstillsyn pågår.

ULB får också LXNAV S80 inmonterad och årstillsyn pågår här också.

TCZ hänger i taket i segelflyghangaren. Har flugit enstaka starter de senaste åren så det är tveksamt om flygplanet kommer i luften i år.

Montering av flygplan planeras lördagen den 4:e april.

Byggchefen     

 

Skribent: Gloria
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Stockholms SFK - Flygsport
Box 888
10137 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08323799
E-post: This is a mailto link

Se all info