Hoppa till sidans innehåll

Jobba i klubben


Att delta i klubbarbetet brukar vara både lärorikt och trevligt. Då Stockholms Segelflygklubbs verksamhet bygger på ideellt arbete är det också viktigt att många hjälps åt. Därför finns det en arbetsplikt på min 13 timmar för medlemmar under utbildning och min 27 tim för ordinarie medlem.

 

 

Det är viktigt att rapportera in din arbetstid senast den 15 december varje år  så att du slipper betala avgift för utebliven arbetsinsats. 

Rapportering av arbetsplikt görs från och med 2021-01-01 via myWebLog, se hur du gör i lathunden punkt 4.

 

Under sidan kontakta oss finns en lista på alla Gruppchefer (arbetsledare). En bra idé är att utgå från den och kontakta den person som kan tänkas ha uppgifter som passar just dig. Du kan också se på Arbetsförmedlingssidan. Känner du dig ändå vilsen, fundera på följande tips: 

Bygg och flygplansunderhåll

Det mesta flygplansunderhållet utförs ute på Långtora under vintertid då flygplanen årsöverses. Se vem som är arbetsledare via Åka till fältet menyn eller fråga i Whatsapp medlemschat. Ofta finns möjlighet att samåka ut. Flygplanen är det viktigaste och dyraste vi har och de ska så klart inte bara skötas under vintern utan även under flygsäsong. En vaxning av hela flygplanet är aldrig fel för att ge gelcoaten extra skydd och livslängd. Samt hjälp vid periodisk tillsyn är alltid välkommet. Kontakta Byggchefen för att höra hur och när du kan hjälpa till samt läs under fliken Flygplansunderhåll för senaste info.

 

PR

Klubben behöver ständig hjälp med att förfina sitt ansikte utåt. Några gånger om året ställer vi ut på mässor och vid andra evenemang. Har du sinne för redaktörsskap och layout kanske du vill hjälpa till med klubbens hemsida, eller återuppliva den gamla klubbtidningen Cumulus? Självklart är egna initiativ på PR-fronten också till stor hjälp. Kontakta PR-chefen!

 

Sekretariat

Klubbens kansli och sekretariat hanterar det mesta. Vi har numera inget fast kansli. Kansliuppgifterna sköts hemifrån av en grupp medlemmar. Prata med Sekreteraren om du på något sätt vill delta i SSFK:s administrativa arbete.

 

Utbildningsgruppen

Utbildningsgruppen består av Skolchefen och dennes assistenter som hjälper till med allt från kursplanering, kontakt med lärare och redigering av hemsidan under fliken Utbildning och prova på. Kontakta Skolchefen eller utb(at)ssfk.se om du vill hjälpa till att göra livet enklare för nya elever! 

 

Arbete på Långtora

Ute på Långtora finns alltid saker att göra. Hus renoveras, gräs klipps, väggar målas, glass köps in och vanligtvis slutar dagen med något läskande på ljugarbänken. Under vår och höst anordnas även en städhelg som annonseras i Kalendern och via e-post. Materielförvaltaren vet allt om vad som behöver göras på Långtora.  

 

Lunch och fika under städdagen i april 2004.      Foto: Anders Ahlén

  

Uppdaterad: 18 APR 2018 13:25 Skribent: Elias Nyberg

ESVL_knapp


Snabblänkar:

Aktivitetslista, se myWebLog

Våra Regler (KHB, Prislista, etc)

WebbkartaRST_online_logo

olc_logoSäkerhetsinfo kollisionsvarning:


Släpvagnskalkylatorn


 

Postadress:
Stockholms SFK - Flygsport
Box 888
10137 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08323799
E-post: This is a mailto link

Se all info