Hoppa till sidans innehåll

För nya medlemmar


Välkommen till Stockholms Segelflygklubb!

 

Vi hoppas att du skall trivas hos oss och få många härliga upplevelser, både i luften (såklart) och på marken i klubbgemenskapen! Här följer lite snabbinfo kring små praktiska detaljer.

 

Medlemskap

Medlem blir du när vi mottagit din medlemsansökan och medlemsavgiften. Då får du ett medlemsnummer som det är viktigt att hålla reda på för bokföringens skull. Om du är bogserpilot eller teoristuderande får du också ett medlemsnummer. När du får ditt medlemskap med medlemsnummer får du också tillgång till myWebLog där du hanterar din kontaktinfo, betalningar mm. Det rekommenderas starkt att du läser Klubbhandboken (KHB) när du blivit medlem.

 

 

 

Pengahantering 

All pengahantering sköts via systemet myWebLog (MWL), länk också på höger sida på hemsidan. Där ser du hur du hittar ditt personliga OCR nummer, kontonummer mm.

 

Underhåll/Arbetsplikt

Klubben har en stor flotta med fina flygplan och värdefull anläggning med fält, hangarer, och klubbhus. Detta måste underhållas och skötas, och det görs av oss medlemmar. Därför har vi arbetsplikt i klubben som maximalt ligger på 13 timmar för elever under utbildning fram till och med det år man får certifikat, och efter det max 27 timmar per år. Mer info finns under menyn Jobba i klubben.  

 

Aktivitetslistan

Aktivitetslistan är en sammanställning över aktiviteter som varje medlem är uppskriven på. Vissa av dessa aktiviteter är arbetspliktgrundande. Som ny medlem, är flygledarassistent den enda aktiviteten som automatiskt blir inplanerad i början på en säsong. Varje medlem är flygledare 1-2 helgdagar per år. Allt som finns under ditt namn i Aktivitetslistan kommer också som påminnelse via e-post. Om man inte kan vara flygledare det datum man är uppsatt på, så är det upp till dig att hitta en ersättare och det är viktigt att meddela ett byte till segelflyg(at)ssfk.se. Aktivitetslistan finns i dokumentarkivet i menyn till vänster, under menyn Senaste Nyheter/Aktivitetslista samt i snabblänkfältet till höger på hemsidan.

 

Sociala grupper

Bli gärna med i SSFKs Facebook och Whatsapp grupp för att hålla kontakt med många av våra medlemmar direkt.

                

 

Och flygning så klart!

Mest information om vår verksamhet hittar du i Katekesen som du finner i menyn till vänster. Där beskrivs rutiner och regler för den dagliga flygverksamheten vid vårt flygfält Långtora utanför Enköping. 

 

 

Det viktigaste är naturligtvis själva flygandet! Flygsäsongen startar omkring mitten av april och slutar i oktober. Daglig flygning har vi från början av maj månad till slutet av augusti. Exakta datum beror på vädret och publiceras i Kalendern

 

Under fliken Utbildning och Prova På hittar du information om kurser och anmälning. Under fliken Vidareutbildning till vänster kan du få mer inspiration för din framtid som segelflygare.

 

Än en gång, varmt välkommen önskar Stockholms Segelflygklubb!

Uppdaterad: 04 MAR 2018 22:18 Skribent: Elias Nyberg

ESVL_knapp


Snabblänkar:

Aktivitetslista, se myWebLog

Våra Regler (KHB, Prislista, etc)

WebbkartaRST_online_logo

olc_logoSäkerhetsinfo kollisionsvarning:


Släpvagnskalkylatorn


 

Postadress:
Stockholms SFK - Flygsport
Box 888
10137 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08323799
E-post: This is a mailto link

Se all info