Hoppa till sidans innehåll

För nya medlemmar


Välkommen till Stockholms Segelflygklubb!

 

Vi hoppas att du skall trivas hos oss och få många härliga upplevelser, både i luften (såklart) och på marken i klubbgemenskapen! Här följer lite snabbinfo kring små praktiska detaljer.

 

Medlemskap

Medlem blir du när vi mottagit din medlemsansökan och medlemsavgiften. Då får du ett medlemsnummer som det är viktigt att hålla reda på för bokföringens skull. Om du är bogserpilot eller teoristuderande får du också ett medlemsnummer.

 

 

 

Pengahantering 

Du får som medlem ett konto. Det är inte ett kreditkonto utan bara ett praktiskt sätt att hantera dina betalningar. Administrativt är det enklast för klubben när du sätter in pengar i förväg på detta "tillgodo"konto. Insättningen behöver markeras med ett personligt OCR-nummer. Då kommer månadens faktura, som kommer via e-post, betalas automatiskt genom att pengar dras från medlemskontot. Det är därför viktigt att alltid ha tillräckligt med pengar på kontot.

Finns inte tillräckligt på kontot måste du betala fakturan manuellt och på grund av extra administration tar kluppen ut en avgift på 25:-. Då måste det exakta beloppet betalas till OCR-bankgirokontot med den OCR-kod som står på fakturan. För medlemmar utan e-post, skickas fakturan hem. 

 

Underhåll/Arbetsplikt

Klubben har en stor flotta med fina flygplan och värdefull anläggning med fält, hangarer, och klubbhus. Detta måste underhållas och skötas, och det görs av oss medlemmar. Därför har vi arbetsplikt i klubben som maximalt ligger på 13 timmar för elever under utbildning fram till och med det år man får certifikat, och efter det max 27 timmar per år. Om man flyger lite ett år avgörs arbetsplikten av hur många starter man gjort och kan bestå av färre timmar. Arbetsplikten arbetas av samma år man flyger och mer information finns i  Katekesen. Timmar man inte utför debiteras kontot vid årets slut. Inrapportering av arbetstiden sker elektroniskt före den 15 december varje år via ett formulär som finns under menyn Jobba i klubben. Är du osäker på vad du vill börja jobba med kan du alltid tala med Byggchefen som har koll på allt som behöver göras med flygplanen. Underhållsarbete på flygplanen sker på Långtora, främst under vintersäsongen. Allt arbete räknas och är ett mycket bra sätt att ”komma in” i klubben och lära känna medlemmarna!

 

 

PR och kanslijobb är andra områden där det alltid finns arbete att utföra. För att få en idée om vad du hellst kan tänka dig att hjälpa till med gå in under fliken Jobba i klubben som finns i menyn till vänster.  För att kontakta klubbens kansli, utbildningsgrupp eller respektive styrelsemedlem, se fliken Kontakta oss.

 

Aktivitetslistan

Aktivitetslistan är en sammanställning över aktiviteter som varje medlem är uppskriven på. Vissa av dessa aktiviteter är arbetspliktgrundande. Som ny medlem, är flygledarassistent den enda aktiviteten som automatiskt blir inplanerad i början på en säsong. Varje medlem är flygledare 1-2 helgdagar per år. Allt som finns under ditt namn i Aktivitetslistan kommer också som påminnelse via e-post. Om man inte kan vara flygledare det datum man är uppsatt på, så är det upp till dig att hitta en ersättare och det är viktigt att meddela ett byte till segelflyg(at)ssfk.se. Aktivitetslistan finns i dokumentarkivet i menyn till vänster, under menyn Senaste Nyheter/Aktivitetslista samt i snabblänkfältet till höger på hemsidan.

 

Och flygning så klart!

Mest information om vår verksamhet hittar du i Katekesen som du finner i menyn till vänster. Där beskrivs rutiner och regler för den dagliga flygverksamheten vid vårt flygfält Långtora utanför Enköping. 

 

 

Det viktigaste är naturligtvis själva flygandet! Flygsäsongen startar omkring mitten av april och slutar i oktober. Daglig flygning har vi från början av maj månad till slutet av augusti. Exakta datum beror på vädret och publiceras i Kalendern

 

Under fliken Utbildning och Prova På hittar du information om kurser och anmälning. Under fliken Vidareutbildning till vänster kan du få mer inspiration för din framtid som segelflygare.

 

Än en gång, varmt välkommen önskar Stockholms Segelflygklubb!

Uppdaterad: 04 MAR 2018 22:18 Skribent: Elias Nyberg

Postadress:
Stockholms SFK - Flygsport
Box 888
10137 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08323799
E-post: This is a mailto link

Se all info