Hoppa till sidans innehåll

För redigerare


(Sidan är alltid under arbete) 

Här samlar webbgruppen information om redigering av hemsidan så att nya redigerare lättare kan komma in i jobbet.

  

Allt som handlar om ImageVault och Google Dokument finns under respektive underflik till vänster.

 

Inloggning:

Logga in med din redigerainloggning som du fått via IdrottOnline genom att klicka på den lilla gula låssymbolen uppe till höger. När du har klickat på Logga in laddar sidan om och det dyker upp en grå liten ruta uppe till höger. Där ska det gå att välja Redigeraläge. Om detta inte fungerar, beror det förmodligen på webbläsaren. Internet Explorer är rekommenderat, men Firefox och Chrome bör fungera. Det kan också bero på att du blockerar pop-up fönster via dina internet inställningar eller via ditt virusskydd. Ibland beror det på fullt cache minne. Läs på IdrottOnlines hemsida under Stöd för användare -> Frågor och Svar eller kontakta dem (snabbast via telefon).

Man kan även logga in med sitt personnummer. Lösenordet går att byta genom att klicka på fliken "Min sida" högst upp på sidan.

 

Länkar:

Markera texten du vill ha länkat och klicka på orange "S" tecknet ovanför editeringsrutan. Om du inte ser några knappar alls mellan Toppbild och rutan du skriver i, beror detta på webläsaren. Där ska tex också finnas Bold/Italic och text valmöjligheter.

När du klickat på "S" tecknet är det bra att välja Målram: öppna i nytt fönster, så att din länkade sida inte "puttar bort" SSFKs hemsida när man klickar på länken. Sedan är det bara att länka till websida eller fil och trycka OK. Texten du länkat blir gulmarkerad om allt gått rätt till. Gör gärna länktexte fetstilad och understruken. Samt testa att länken fungerar när du klickat på Spara och Publicera.

 

Nyheter på framsidan:

I redigerastrukturen till vänster, högerklicka tex menyn SSFKs nyheter, som ligger under huvudmenyn Senaste nyheterna, och välj skapa ny. Man måste ange Rubrik och Ingress, men brödtext är inte nödvändig. Man kan välja att låta våra nyheter att bli publicerade externt på tex Flygsportsförbundets nyheter, Segelflygets hemsida, det är väl kul med vissa stora nyheter som tex 116mila flygningen som gjordes sommaren 2010. . Som det är inställt nu, hamnar nyheten sist och man måste själv lägga den främst. Anledning att vi ej sorterat efter publiceringsdatum är att vissa nyheter vill man informera om igen när det närmar sig eller flytta inaktuella nyheter ner i listan för att åter visa roliga äldre nyheter när det är nyhetstorka. När det är en stor bild kan det vara lämpligt att ändra antal nyheter på framsidan till färre, så att väder, kalender, åka till fältet boxarna inte hamnar så långt ner. Detta görs via menyn Boxinställningar för SSFKs nyheter.

 

Nyheter med nytt redigeringsverktyg

I strukturen till vänster när man är i redigeraläge ligger en meny SSFKs nyheter under Senaste nyheter. För att skapa en ny nyhet, högerklickar man och väljer skapa ny. Varje nyhet hamnar då under + menyn SSFKs nyheter med egna redigeringsbehörigheter.

 

 

Bilder på framsidan:

Mall för titelbilden överst på framsidan hittar du i ImageVault i mappen Bilder_Dokument_För_redigerare/toppslides_logo_mall....I denna mall bild kan du enkelt lägga till en bild som har upplösning på 800x180 till höger om logon som är 180x180px. Lägg den färdiga bilden som blir 980x180px i en av mapparna för slideshowen som ligger i samma ImageVault mapp för redigerare.

Logo-bilden är tagen från mappen Bildgalleri/SSFK logo mm. i ImageVault där det finns flera olika varianter för övrig användning. Dessa publiceras även på hemsidan i bildarkivet.

 

Uppdaterad: 04 MAR 2018 22:18 Skribent: web(at)ssfk.se

Postadress:
Stockholms SFK - Flygsport
Box 888
10137 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08323799
E-post: This is a mailto link

Se all info