Hoppa till sidans innehåll

Hantera GoogleDocs


Sidan är under arbete.

 

Google anmälnings formulär används i flikarna "Bli medlem", samtliga kursflikar, "Anmälan till kurs" och "Anmälda elever". GoogleDocs används för att skapa anmälningsformulären som sedan kan länkas till på hemsidan, bäddas in på hemsidan samt anmälningar kan visas i excelformat.

 

SSFK har två konton på GoogleDocs, ett för kansliärenden och ett för utbildningsärenden. Dessa är: stockholmssegelflygklubb(at)gmail.com och utb.ssfk(at)gmail.com. Lösenord finns hos Skolchefen och hos IT-chefen.

Under kanslikontot finns formuläret: "Beställning av Provlektioner och Kurser"

Under utb-kontot finns tex formlären: "v.17"-"v.30", "v.34 lördag"-"v.42 söndag",

 "Anmälan teorikurs eller radiokurs".

 

Det är viktigt att alltid välja funktioner i GoogleDocs som skyddar publicering av personuppgifter på hemsidan, detta beskrivs för varje användning nedan.

 

Fliken "Bli medlem":

Här finns formuläret "Beställning av Provlektioner och Kurser" inbäddat.

...

 

Kursflikar ("Provlektion", "Prova-mera","Startpaket"...):

Här finns "Beställ här"-knappar och text länkat till formuläret "Beställning av Provlektioner och Kurser".

...

 

Fliken "Anmälan till kurs":

Här finns text länkat till alla formulär i utb-kontot på GoogleDocs.

...

 

Fliken "Anmälda elever":

Här finns html-kod som visar anmälningar i excelformat. Klicka här för mallsida för Anmälda elever som innehåller alla formulär i utb-google-docs. Klistra in denna i redigera-läge, samt html-kod-läge genom att klicka på html symbolen ovanför textediteringfältet.

 

Att göra ett nytt formulär:

När nytt formulär har skapats i GoogleDocs måste man välja att publicera excelarket genom att göra följande steg i excelvyn för formuläret i GoogleDocs:

  • Klicka på Share uppe till höger och välj Publish as a web page
  • Välj Sheet namn
  • Klicka Start publishing
  • Under Get link to the published data välj i rullgardinsmenyn "HTML to embed in a page" , kopiera html-formulärkoden som dyker upp eller bara key-numret för excelformuläret.
  • Gå tillbaka till exempel till fliken "Anmälda Elever" i redigeraläge och html-läge och kopiera in utklippt text där du vill ha den eller ersätt endas key-nummret i en redan förberedd html-formulärkod.
  • Klicka på html-läge symbolen, då ser man formuläret i textediteringsfältet. Om bredd och höjd på formuläret inte stämmer, går det att ändra i html-kodläge genom att justera width och height. Även vilka kolumner och rader som ska visas kan justeras genom att ändra range (tex B1:D4 visar kolumner B till D, samt rader 1-4 i excelarket. Vet inte hur man gör om man tex vill hoppa över en kolumn, därför lägg upp formuläret så att all information du vill visa är efter varandra kolumnvis (alltså inga personuppgifter mellan två kolumner du vill publicera). 
  • Klicka Close i GoogleDocs fönstret för Publish as a web page.
Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:54 Skribent: Gloria

ESVL_knapp


Snabblänkar:

Aktivitetslista, se myWebLog

Våra Regler (KHB, Prislista, etc)

WebbkartaRST_online_logo

olc_logoSäkerhetsinfo kollisionsvarning:


Släpvagnskalkylatorn


 

Postadress:
Stockholms SFK - Flygsport
Box 888
10137 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08323799
E-post: This is a mailto link

Se all info