Hoppa till sidans innehåll

Hantera ImageVault


Ladda upp/byta/ta bort dokument/bilder i ImageVault:

 

Gå in i ImageVault 

 • När du är i redigeraläge (läs om Inloggning här), finns det ett grått fält till vänster där man väljer fliken ImageVault och sedan Öppna ImageVault.
 • Klicka på plustecknet framför Stockholms SFK - Flygsport. Tre mappar dyker upp, vi använder endast Bilder- och Dokumentsmapparna

Ladda upp Bild/Dokument 

 • Klicka på knappen Ladda upp fil uppe till vänster. Det dyker upp fält där du kan ladda upp flera filer på en gång men enklast är att ladda upp en åt gången. Innan du bläddrar fram filen, så döp om den enligt webgruppens införda format: Filnamnen ska ej ha ovanliga tecken (åäöüé...), samt mellanslag ska ersättas med _. Ett Exempel: Årsredovisning 2010.doc blir Arsredovisning_2010.doc. Filformat ska vara i doc, xls, pdf, jpg eller annat vanligt. Ej docx, odt, mm. För bilder har vi infört filnamns format med fotografens namn och egen beskrivning, tex. Flygplan_i_luften_(Fornamn_Efternamn).jpg. Om fotografen är okänd har vi skrivit Fotograf_okand inom parantesen istället för namnet.
 • När du laddat upp filen klickar du stegvis på Nästa. Du klickar i att dokumentet/bilden ska visas för alla i dokument/bildarkivet, medan du låter titeln på dokumentet vara densamma som filnamnet. Titeln kan snyggas till lite om man vill, men bra att ha samma bokstav i början då den hamnar alfabetiskt i dokumentarkivet med hänsyn till filnamnet, ej titeln.

Ersätta (uppdatera) Bild/Dokument

 • Gå in i ImageVault enligt ovan. Klicka på Dokument- eller Bildfliken beroende på vad du vill ersätta. Alla bilder/dokument dyker upp. Du kan välja högst upp i fönstret hur du vill visa dokumenten/bilderna och hur många du vill se per sida. Bilder ska minskas ner till högst 150kB innan de laddas upp då de annars tar för mycket plats och bättre upplösning förmodligen inte behövs för hemsidan.
 • Högerklicka på det dokument/bild du vill ersätta. Välj alternativet Ändra original. En ruta dyker upp där du kan bläddra fram din uppdaterade fil. Tryck på Ladda upp.
 • Tryck på Verkställ, den nya bilden ska visas till höger om den gamla i förhandsgranskningen. 
 • Klicka på Avbryt och du är klar. Uppdateringen ska ske direkt men vi har märkt att det kan dröja att se den om man använder webläsaren Firefox.

Ta bort Bild/Dokument

 • Börja med att säkerställa att Bilden/Dokumentet inte används på någon publicerad sida. Det ska komma upp en varning annars, men man vet ju aldrig...
 • Därefter pröva att högerklicka på dokumentet/bilden i ImageVault och välj Ta bort fil.
 • Om varningsmeddelandet ”Det går inte att ta bort filen eftersom den används på någon sida” dyker upp, är det förmodligen så att bilden/dokumentet har använts på en tidigare publicerad sida. Detta är svårt att göra något åt då man måste veta vilka gamla versioner man får ta bort, tillstånd från respektive redaktör för fliken behövs. Om du inte vill att denna fil ska visas för alla medlemmar, högerklicka på filen och välj Ändra egenskaper. Stega fram dig med Nästa knappen till rutan där du kan bocka av Visa i Dokument/Bildarkivet på hemsidan.
 • Meddela webgruppen om en fil som inte går att ta bort. Hittills har vi ersatt den med något annat vi behöver ha upp på websidan istället för att rota i gamla publicerade versioner.
Uppdaterad: 02 AUG 2010 12:34 Skribent: web(at)ssfk.se

Postadress:
Stockholms SFK - Flygsport
Box 888
10137 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08323799
E-post: This is a mailto link

Se all info