Hoppa till sidans innehåll

FAQ motorsegel


-- Sidan är under arbete. Nya frågor tillkommer varefter --

FAQ T-1: Jag är intresserad av att lära mig motorsegelflyg och såg att ni hade intensivkurser i segelflygning. Har ni även dessa kurser om man vill lära sig motorsegelflyg eller är det enbart för segelflyg som intensivkurserna ges?

Fråga T-1: Jag är intresserad av att lära mig motorsegelflyg och såg att ni hade intensivkurser i segelflygning. Har ni även dessa kurser om man vill lära sig motorsegelflyg eller är det enbart för segelflyg som intensivkurserna ges?

Svar: Roligt att du vill börja flyga! När det gäller motorsegelflyg så har vi speciella motorsegelflyglärare. Generellt kan sägas att i motorsegelflygutbildningen (Så kallad TMG-utbildning) kommer lärare/elev överens om tider för flygningen, men det finns (oftast) inga specifika intensivveckor. Därför måste du kontakta utb(at)ssfk.se för att få kontaktinformation till din specifika lärare. Det finns däremot intensivkurser när det gäller "vanligt" segelflyg där vi i bland har med en TMG-lärare som då kan skola TMG med elever som önskar det. Kursschema fastställs under februari månad, så kontrollera vår hemsida löpande för mer info, www.segelflyg.nu och fliken ”Kursschema” under ”Utbildning och Prova på”. Vi brukar ha enstaka intensivveckor i april och juni samt flera veckor i juli. 

Uppdaterad: 24 MAR 2018 16:44 Skribent: Gloria

ESVL_knapp


Snabblänkar:

Aktivitetslista, se myWebLog

Våra Regler (KHB, Prislista, etc)

WebbkartaRST_online_logo

olc_logoSäkerhetsinfo kollisionsvarning:


Släpvagnskalkylatorn


 

Postadress:
Stockholms SFK - Flygsport
Box 888
10137 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08323799
E-post: This is a mailto link

Se all info