Hoppa till sidans innehåll

FAQ ungdom


Fråga U1: Jag är ungdom och undrar hur jag kan börja segelflyga?

Svar: Fint att du vill börja! Om du fyller 15 år det år du vill börja flyga så kan deltaga i våra kurser. Det skiljer sig altså från "mopedålder" då födelsedagen (15) skall infalla under kalenderåret. Man kan alltså vara 14 när man börjar kursen om man fyller under andra halvan av året. Själva certifikatet efter utbildningen utfärdas av Transportstyrelsen tidigast för dagen du fyller 16.

I menyn till vänster hittar du information under Segelflygcertifikat. Du behöver tillstånd från båda vårdnadshavarna om du är under 18 för att påbörja den praktiska delen av utbildningen.

Fråga U2: Finns det ungdomspriser eller rabatter?

Svar: De flesta år har vi lite lägre pris på medlemsavgifter/C-diplompaket och skolstarter för ungdomar. Se Prislistan. Du hittar den under Dokument, eller som snabblänk till höger på websidan. (Kan vara längst ned i mobilläge.)

Fråga U3: Hur gör man när man inte har bil/körkort?

Utbildningen bedrivs i intensivkurser. Man anmäler sig till ett lämpligt antal veckor. Det finns övernattningsmöjlighet och tillgång till kök i klubbens anläggning. När man kommit en bit in i utbildningen har man ett litet, men växande, kontaktnät som man kan samåka med när det gäller enstaka lösa flygdagar. Det finns även en funktion Åka till Fältet på hemsidan, samt en Facebookgrupp för SSFK där man kan leta skjuts. Under själva internatveckorna brukar kursgruppen med lärare och i bland bogserföraren ha en WhatsApp grupp för att samordna samlingar, mat, transporter och turer till mataffärer i Enköping.

 

 

Uppdaterad: 11 OKT 2010 18:28 Skribent: Gloria

ESVL_knapp


Snabblänkar:

Aktivitetslista, se myWebLog

Våra Regler (KHB, Prislista, etc)

Webbkarta



RST_online_logo

olc_logo



Säkerhetsinfo kollisionsvarning:


Släpvagnskalkylatorn


 

Postadress:
Stockholms SFK - Flygsport
Box 888
10137 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08323799
E-post: This is a mailto link

Se all info