Hoppa till sidans innehåll

Ungdomspaket (ej aktiv)


För dig som fyller 15-19 år det år du vill genomföra din flygning har vi ett specialerbjudande!

- 6 skolstarter

- Teorikurs

- Tidningen Segelflygsport

- Medlemsskap i Stockholms Segelflygklubb i ett år

- Endast 2000:-

                                                                                       

  

                                                                                             Foto: Pehr Zetterström

 

För att ge ungdomar en bra chans att prova på segelflygning genomför Stockholms Segelflygklubb en riktad satsning. För endast 2000:- erbjuds ungdomar som fyller 15-20 år det år de vill flyga ett ungdomspaket i Segelflygning omfattande 6 skolstarter, teorikurs (exkl. radiokurs och litteratur), tidningen Segelflygsport och medlemskap i Stockholms Segelflygklubb för ett år.

 

Kursen ges i internatform där eleverna sover över från söndag kväll till och med fredag. Läs mer om vårt logi på Långtora här. Matlagning inkl. frukost och lunch anordans (oftast med hjälp av en förälder) till självkostnadspris. Under de 6 första flygningarna hinner eleven lära sig svängar, delar av startförloppet och landningsvarv inklusive landning. Om vädret är fint finns även möjlighet att lära sig hur segelflygare håller sig uppe i luften länge med hjälp av ren solenergi.

Är du redan nu intresserad av att ta Segelflygcertifikat? Läs i så fall denna Checklista för certifikatelever.

 

Beställning

Ungdomspaketet beställs enklast genom att klicka här och fylla i formuläret.

Det går även att betala in på vårat Pg/Bg konto. Våra kontonummer finner du här. Ange namn, adress, telefonnummer och personnummer på den som skall ha ungdomspaketet. Ange även om du ligger inom viktintervallet 45-103kg, då fastbindningsremmarna är dimensionerade för detta intervall. Om paketet ska skickas till annan person (ex. vis present), skriver du det i upplysningsfältet. Om du har några frågor kontakta segelflyg(at)ssfk.se eller ring 08-32 37 99. 

 

        Flygplanen som används för utbildning.                                 Foto: Pehr Zetterström

 

För dig som redan beställt ett ungdomspaket

När du har gjort din beställning kommer SSFK att skicka information hem till dig och be om målsmans godkännande med en påskrift. Denna påskrift tillsammans med en ansökan om medlemskap måste skickas tillbaka till klubben och du tilldelas ett medlemsnummer. Nästa steg är att anmäla dig till en kursvecka. Veckor då kursen ges finns under fliken "Kursschema" till vänster. Hur du anmäler dig till en specifik kursvecka beskrivs under fliken "Anmälan till kurs" till vänster.

 

Vidare praktisk information inför din flygvecka på Långtora flygfält finns under fliken "Inför första flygningen" till vänster.  

Uppdaterad: 31 MAR 2017 15:06 Skribent: Gloria

ESVL_knapp


Snabblänkar:

Aktivitetslista, se myWebLog

Våra Regler (KHB, Prislista, etc)

WebbkartaRST_online_logo

olc_logoSäkerhetsinfo kollisionsvarning:


Släpvagnskalkylatorn


 

Postadress:
Stockholms SFK - Flygsport
Box 888
10137 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08323799
E-post: This is a mailto link

Se all info